Aan de slag met aanvankelijk lezen in groep 3

Aan de slag met aanvankelijk lezen in groep 3

Wil je weten hoe je in groep 3 effectief leesonderwijs geeft en hoe je kinderen enthousiast maakt voor lezen? Onderwijsversterkers ondersteunt je met de training Aan de slag met aanvankelijk lezen in groep 3. Je leert de basis van aanvankelijk lezen en je krijgt les over methodieken en leesondersteuning. Je ontdekt hoe je het lezen versterkt door in te zetten op leesplezier en door leeskilometers te maken.

Marjolein Huiberts
Specialist jeugdliteratuur & bibliotheken

Inhoud & opzet 

Aanvankelijk lezen begint met losse letters en eenvoudige woordjes. In de loop van het schooljaar leren kinderen technisch lezen. Veel scholen gebruiken een methode zoals Veilig Leren Lezen of Lijn3, maar het kan ook op een andere manier. Bijvoorbeeld met een  ontwikkelingsgerichte aanpak.

Tijdens de bijeenkomst gaan we dieper in op aanvankelijk lezen en de leerlijn lezen en leesondersteuning in groep 3. Daarnaast behandelen we de methoden Veilig Leren Lezen en Lijn3 en kijken we naar leesboeken voor startende lezers.

Opbrengst 

  • Je weet hoe je de kinderen in groep 3 effectief en aansprekend leesonderwijs geeft;
  • je weet wat je kunt doen om zwakke lezers en spellers in groep 3 te ondersteunen;
  • je hebt praktische tips gekregen voor in de klas die je direct kunt toepassen.

Voor wie 

Startende leraren groep 3, onderwijsassistenten

Studiebelasting   

Totaal: 2,5 uur
Aantal bijeenkomsten: 1 

Aanmelden

De aanmelding voor schooljaar 2024-2025 is gestart. Bij minimaal zes deelnemers kan dit aanbod doorgang vinden. Meld je hier aan. Data en locatie in overleg.

Wil je dit aanbod liever incompany afnemen of als masterclass of begeleiding op maat? Dat kan. Neem contact op om jullie wensen te bespreken.