Basisvaardigheden voor onderwijsassistenten

Basisvaardigheden voor onderwijsassistenten

Als onderwijsassistent wil je goed kunnen inspelen op de leerbehoeften van je leerlingen. Maar hoe doe je dat? Hoe krijg je scherp voor ogen waar je bent in de leerlijn en wat precies het doel is? Waar moet je op letten en waarom? Onderwijsversterkers ondersteunt je met de training Basisvaardigheden voor onderwijsassistenten.

Maaike Jonker
Specialist basisvaardigheden

Inhoud & opzet

Tijdens de bijeenkomsten versterk je je didactische vaardigheden, leer je nog beter observeren en oefen je met het stellen van de juiste vragen. Je krijgt handvatten om leerlingen effectief te begeleiden. We besteden afwisselend aandacht aan het vergroten van je theoretische kennis en het handelen in de praktijk. Naast het volgen van de bijeenkomsten werk je ook aan een praktijkopdracht.

Opbrengst

  • Je weet hoe je een kleine groep kinderen de juiste ondersteuning geeft;
  • je hebt kennis opgedaan over de leerlijnen en onderliggende modellen;
  • je weet waar je op moet letten, welke vragen je moet stellen en hoe je leerlingen stimuleert om zelf stappen te nemen;
  • je hebt je didactische vaardigheden verder ontwikkeld.

Voor wie

Onderwijsassistenten

Studiebelasting 

Totaal: 10 uur
Aantal bijeenkomsten: 3
Duur per bijeenkomst: 2 uur

Aanmelden

De aanmelding voor schooljaar 2024-2025 is gestart. Bij minimaal zes deelnemers kan dit aanbod doorgang vinden. Meld je hier aan. Data en locatie in overleg.

Wil je dit aanbod liever incompany afnemen of als masterclass of begeleiding op maat? Dat kan. Neem contact op om jullie wensen te bespreken.