Begeleiding van meerkunners & hoogbegaafde kinderen

Begeleiding van meerkunners & hoogbegaafde kinderen

Begeleiding op maat voor je (hoog)begaafde kind

Is jouw kind begaafd of hoogbegaafd? Wil je dat je kind zijn of haar talenten optimaal kan benutten? Loopt je kind tegen problemen aan (op school) of heb je het idee dat je kind vastloopt? Onderwijsversterkers ondersteunt je kind in zijn of haar ontwikkeling met begeleiding op maat.

Marije van der Maat
NVO Orthopedagoog-Generalist & Specialist (hoog)begaafdheid

Extra aandacht en ondersteuning nodig voor meerkunners en hoogbegaafde kinderen

Een begaafd of hoogbegaafd kind opvoeden is prachtig, maar vraagt ook extra aandacht, energie en ondersteuning. Meerkunners en hoogbegaafde kinderen zijn meestal heel gevoelig en extreem perfectionistisch. Ze voelen zich vaak onbegrepen of kunnen hun gevoelens of gedachten niet goed uiten. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot driftbuien of onzekerheid. Het kind kan zich ook terugtrekken in zijn of haar eigen wereld of op school in een isolement raken. Met de juiste begeleiding komt je kind tot bloei.

We versterken de talenten van je kind

Onderwijsversterkers begeleidt oplossingsgericht. In de gesprekken met je kind staat niet het probleem, maar de oplossing centraal. We versterken de talenten van je kind. Tegelijkertijd helpen we het kind om te gaan met stress, emoties of faalangst. Je kind ontdekt hoe het op een effectieve manier kan leren en werken. We stimuleren het kind in zijn of haar honger naar kennis en ontwikkeling. En geven het kind (mede) de regie over zijn of haar eigen leerproces.

Samenwerken met ouders/verzorgers en school

Onze psychologen en orthopedagogen werken bij het begeleiden van (hoog)begaafde kinderen nauw samen met ouders/verzorgers en de school. Samen met de mensen om het kind heen komen we tot het beste resultaat. In overleg bepalen we inhoud en duur van de begeleiding.

Wordt de begeleiding vergoed?

Onderstaande gemeentes vergoeden de begeleiding van meer- en hoogbegaafde kinderen. Neem contact op met de gemeente waarin je kind staat ingeschreven voor meer informatie.

Alkmaar
Bergen
Castricum
Den Helder
Dijk en Waard
Drechterland
Edam-Volendam
Enkhuizen
Heiloo
Hollands Kroon 
Hoorn
Koggenland
Landsmeer
Medemblik
Oostzaan
Opmeer
Purmerend
Schagen
Stede Broec
Texel
Uitgeest
Waterland
Wormerland
Zaanstad

Begeleiding en/of onderzoek bij begaafdheid en hoogbegaafdheid? We ondersteunen je kind graag!

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je advies? Mail het team van BLINK UIT!

Onderwijsversterkers / BLINK UIT! is te vinden op HBregister.nl