Cool 2B Fit

Cool 2B Fit

Cool 2B Fit voor een gezond gewicht en fitte kinderen

Woon je in de gemeente Enkhuizen en heeft je kind last van overgewicht? Wil je je kind helpen om op een gezond gewicht te komen, fitter te worden en meer zelfvertrouwen te krijgen? Dan is ons leefstijlprogramma Cool 2B Fit misschien iets voor jouw kind.

Renate Nederbergh - Cordes
Projectleider onderwijs & jeugdhulp

Kinderen uit Enkhuizen van 8 tot 13 jaar

Cool 2B Fit is een leefstijlprogramma voor kinderen van 8 tot 13 jaar uit de gemeente Enkhuizen. We leren kinderen én de ouders/verzorgers hoe je:

  • genoeg beweegt;
  • gezond eet;
  • genoeg ontspant.

  Vier specialisten begeleiden je kind:

  Aandacht voor sporten, gezonde voeding en gedrag

  Cool 2B Fit is een leuk programma met veel afwisseling. In een groep van 8 tot 10 kinderen maakt je kind kennis met verschillende sporten. Je kind wordt lid van een sportschool of sportclub en sport minimaal twee keer per week. Plezier in bewegen staat voorop. Daarnaast is er aandacht voor gezonde voeding, gedrag en het voorkomen van gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten en diabetes (suikerziekte). Het programma bestaat uit drie fases.

  Fase 1 (6 maanden)

  In de eerste drie maanden sport je kind twee keer per week bij Cool 2B Fit. In de tweede drie maanden sport je kind één keer per week Cool 2B Fit. Je kind wordt lid van een sportvereniging of sportschool. Er zijn zeven kinder- en ouderbijeenkomsten.

  Fase 2 (6 maanden)

  Je kind sport minimaal twee keer in de week: één keer bij Cool 2B Fit en één keer bij zijn of haar sportvereniging of sportschool.

  Fase 3 (1 jaar)

  Deze fase start tegelijk met fase 2. Je kind sport minimaal twee keer in de week. Er zijn bijeenkomsten met de kinderfysiotherapeut, diëtiste en orthopedagoog. Zij helpen je kind als dat nodig is. Ook krijgt je kind begeleiding om de nieuwe leefstijl vol te houden.

  Twee jaar na de start van Cool 2B Fit ontvang je via de e-mail een formulier met vragen over hoe het gaat met je kind. Zo houden we samen de vinger aan de pols.

  Onderzoek Cool 2B Fit: positief en blijvend effect

  De Universiteit van Wageningen heeft in 2015 en 2019 het effect onderzocht van Cool 2B Fit. Het programma heeft een positief en blijvend effect op sporten, gewicht en eigenwaarde van het kind.

  Met je hele gezin meedoen aan Cool 2B Fit

  We organiseren bijeenkomsten voor kinderen en ouders/verzorgers over voeding, beweging, eigenwaarde, zelfvertrouwen en pestgedrag. Je kunt met het hele gezin meedoen aan deze bijeenkomsten. Zo help je elkaar om fitter en gezonder te worden.

  Kosten

  Je betaalt een bijdrage om je kind deel te laten nemen aan het programma. Deze bijdrage is 18 maanden lang €15,- per maand. Kun je dit bedrag niet (helemaal) missen? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee over een oplossing.

  Startdatum

  Na de zomervakantie starten we met een nieuwe groep kinderen. Van tevoren is er een intakegesprek.

  Je kind een gezond gewicht en fit? We helpen je graag!

  Kijk ook eens op de website van Cool 2B Fit.