Ondersteuning bij het op maat begeleiden van peuters en kleuters

Ondersteuning bij het op maat begeleiden van peuters en kleuters

Heb je een peuter of kleuter in je groep die qua ontwikkeling wel een steuntje in de rug kan gebruiken? En wil je weten hoe je deze kinderen het beste begeleidt? De consulenten jonge risicokinderen van Onderwijsversterkers staan klaar om je hierbij te ondersteunen. Zij brengen in kaart waar het kind precies behoefte aan heeft en geven je handvatten hoe je op die behoefte kunt inspelen.

Ellis Swagerman
Senior onderwijsversterker & Specialist jonge kind

Jonge kinderen ontwikkelen zich op een heel eigen manier

Peuters en kleuters leren door te spelen en te onderzoeken. Ze ervaren tijdens het spelen met anderen dat iedereen verschillend is. Zo ontdekken ze wie ze zijn en leren ze de wereld om hen heen herkennen en begrijpen.

Soms hebben jonge kinderen meer nodig om te groeien

Niet alle kinderen ontwikkelen zich in hetzelfde tempo. Daar is niets mis mee. Soms hebben jonge kinderen iets extra’s nodig om te groeien. Onze consulenten jonge risicokinderen observeren het kind in verschillende situaties in de groep. Op basis daarvan geven ze aan welke ontwikkelings- en onderwijsbehoeften ze zien bij het kind. En ze geven antwoord op de vraag: wat heeft dit kind als individu nodig om te groeien en hoe speel je daar vakinhoudelijk en vakdidactisch op in?

Samen maken we een plan van aanpak

Samen met de consulent maak je een plan van aanpak. Met dit plan werk je doelgericht aan de ontwikkeling van het kind. Na een afgesproken periode evalueer je de resultaten met de consulent en de ouders/verzorgers. Zo nodig stellen we samen de doelen bij of passen we de aanpak aan. We leveren altijd maatwerk en gaan voor een duurzaam resultaat.

Onze consulenten jonge risicokinderen zijn:

  • Ellis Swagerman;
  • Anneke Stolk;
  • Karin de Wit;
  • Judith Blokker.

Een kind in je groep dat een extra steuntje in de rug kan gebruiken? Neem contact op voor een oriënterend gesprek.