Wij, de lerende school

Wij, de lerende school

Samen leren voor het beste onderwijs

Kwalitatief goed onderwijs begint bij de individuele ontwikkeling van de medewerkers en bij de ambitie om te blijven leren, want wie leert, wordt steeds beter. Maar hoe geef je het leren vorm? Hoe houd je de regie en zorg je voor een duurzaam resultaat?

Onderwijsversterkers ondersteunt je hierin met de training: Wij, de lerende school. Dit is een maatwerktraining. We stemmen de training volledig af op jullie cultuur, behoeften en doelen. Klinkt dit aantrekkelijk? Neem snel contact op voor een afspraak over de mogelijkheden.

Irene Harmsen
Bestuurder | Ondernemer

Inhoud & opzet

Het bouwen aan een lerende school is het leukste wat er is. Je hebt zelf de regie en verantwoordelijkheid om het beste uit jezelf en elkaar te halen. Een lerende school worden is uitdagend en spannend. Het vraagt van iedereen inspanning om door te groeien naar persoonlijk meesterschap, zodat kinderen pedagogisch en didactisch het beste onderwijs krijgen. Tijdens de training leer je hoe je dat meesterschap bereikt en met elkaar tot een lerende cultuur komt.

Wat kunnen we samen onderzoeken?

  • Ouders/verzorgers en hun kinderen wil je tevreden stellen door de kwaliteit te leveren die je belooft. Hoe zorg je ervoor dat je je beloftes na kunt komen? Hoe haal je voor ieder kind het beste uit jezelf en uit het team?
  • Als je wilt leren moet je individueel en collectief in staat zijn om elke dag kritisch te kijken naar: wat je doet, hoe je het doet, wat goed gaat en wat beter kan. Een kritische blik en intervisie zijn nodig om prestaties blijvend te verbeteren. Hoe schep je ruimte voor die kritische blik en hoe implementeer je feedback, suggesties en ervaringen?
  • In een team ben je afhankelijk van elkaar. Welke patronen in de samenwerking stimuleren het leren of staan leren in de weg?
  • Wil je een school zijn die meebeweegt met trends of hypes of wil je een school zijn die voor de troepen uitloopt en haar eigen pad volgt?
  • Samen leren kost inspanning. Je moet bewust op zoek gaan naar competenties en continu investeren in het ontwikkelen van vaardigheden. Hoe geef je daar invulling aan?
  • Leren is ook actief feedback vragen aan ouders/verzorgers, kinderen en andere professionals. Hoe organiseer je dat?

Interesse in deze training op maat? Neem contact op voor het maken van een afspraak voor een verkennend gesprek.