Onderwijsondersteuning zieke leerlingen

Onderwijsondersteuning zieke leerlingen

Samen geven we zieke leerlingen onderwijs op maat

Heb je een kind in je groep of klas dat langdurig of ernstig ziek is? Voor het kind is het van groot belang dat het onderwijs ‘gewoon’ doorgaat. Onderwijs geeft structuur en afleiding en doet een beroep op wat het kind wél kan. Bovendien voorkom je dat een kind (te ver) achterop raakt of in een isolement komt. Onderwijsversterkers ondersteunt je om onderwijs op maat aan zieke kinderen vorm te geven, zodat het kind zich kan blijven ontwikkelen. Meld direct een kind aan.

Kiri van der Ven - Berendse
Orthopedagoog & Specialist dyslexie, spelling & lezen

Kosteloze ondersteuning

Elke school heeft zorgplicht. Ook voor leerlingen die langdurig of ernstig ziek zijn. Als school ben je zelf verantwoordelijk voor de manier waarop je de zorg voor een ziek kind invult. Onderwijsversterkers kan je daarbij ondersteunen. Via de voorziening ‘Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen’ kun je kosteloos een beroep doen op een van onze specialisten. Samen met school, ouders/verzorgers en kind bekijken we hoe je het kind passend onderwijs kunt bieden.

Ons werkgebied

Wij verzorgen onderwijsondersteuning binnen de volgende gemeenten:

Alkmaar
Bergen
Beverwijk
Castricum
Den Helder
Dijk en Waard
Drechterland
Enkhuizen
Heemskerk
Heiloo
Hollands Kroon
Hoorn
Koggenland
Medemblik
Opmeer
Schagen
Stede Broec
Texel
Uitgeest
Velsen

Bevindt jouw school zich in een andere gemeente? Check hier bij welke organisatie je terecht kunt voor onderwijsondersteuning.

Zeer lange ondersteuning mogelijk

Als er zeer lange ondersteuning nodig is, kun je als school een aanvraag indienen voor een arrangement bij het samenwerkingsverband. Neem contact op met het samenwerkingsverband in je regio voor meer informatie.

Wij werken samen met de stichting OZL, het landelijk Netwerk Ziezon en ondersteunen KlasseContact.