Onderwijsondersteuning zieke leerlingen

Onderwijsondersteuning zieke leerlingen

Samen geven we zieke leerlingen onderwijs op maat

Heb je een kind in je groep of klas dat langdurig of ernstig ziek is? Voor het kind is het van groot belang dat het onderwijs ‘gewoon’ doorgaat. Onderwijs geeft structuur en afleiding en doet een beroep op wat het kind wél kan. Bovendien voorkom je dat een kind (te ver) achterop raakt of in een isolement komt. Onderwijsversterkers ondersteunt je om zieke kinderen onderwijs op maat te geven, zodat het kind zich kan blijven ontwikkelen. Meld direct een kind aan.

Kiri van der Ven - Berendse
Orthopedagoog & Specialist dyslexie, spelling & lezen

Gedurende twaalf weken ondersteuning

Elke school heeft zorgplicht. Ook voor leerlingen die langdurig of ernstig ziek zijn. Als school ben je zelf verantwoordelijk voor de manier waarop je de zorg voor een ziek kind invult. Onderwijsversterkers kan je daarbij ondersteunen. Gedurende twaalf weken kun je via de voorziening ‘Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen’ kosteloos een beroep doen op een van onze specialisten. Samen met school, ouders/verzorgers en kind bekijken we hoe we het kind passend onderwijs kunnen bieden.

Ons werkgebied

Wij verzorgen onderwijsondersteuning binnen de volgende gemeenten:

Alkmaar

Bergen

Beverwijk

Castricum

Den Helder

Dijk en Waard

Drechterland

Enkhuizen

Heemskerk

Heiloo

Hollands Kroon

Hoorn

Koggenland

Medemblik

Opmeer

Schagen

Schermer

Stede Broec

Texel

Uitgeest

Velsen

Bevindt jouw school zich in een andere gemeente? Check hier bij welke organisatie je terecht kunt voor onderwijsondersteuning.

Langer ondersteuning mogelijk

Als er langer ondersteuning nodig is dan twaalf weken kun je als school een aanvraag indienen voor een arrangement bij het samenwerkingsverband. Neem contact op met het samenwerkingsverband in je regio voor meer informatie.

Wij werken samen met de stichting OZL, het landelijk Netwerk Ziezon en ondersteunen KlasseContact.

Meer informatie?

Kiri van der Ven - Berendse
Orthopedagoog & Specialist dyslexie, spelling & lezen
Op deze pagina