Geef jonge kinderen een stevige rekenbasis

Geef jonge kinderen een stevige rekenbasis

Je wilt jonge kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op de latere reken- en wiskundelessen. Vooral getalbegrip is belangrijk, als die vaardigheid onvoldoende is ontwikkeld vergroot dat de kans op rekenproblemen op latere leeftijd. Wil je dat alle kinderen in jouw klas goed rekenonderwijs krijgen en kun je ondersteuning gebruiken om dat voor elkaar te krijgen? Kom naar de bijeenkomsten Geef jonge kinderen een goede rekenbasis.

Maaike Jonker
Specialist basisvaardigheden

Inhoud & opzet

Tijdens de bijeenkomsten verdiep je je kennis van de rekenleerlijnen, je krijgt handvatten om kinderen spelenderwijs te leren rekenen en je ontdekt hoe je rekenprentenboeken en rekenhoeken inzet om het rekenen te stimuleren. Tijdens de bijeenkomsten leer je hoe je met observeren en vragen stellen de ontwikkeling van kinderen een boost geeft. Samen werken we aan een uitdagende rekenomgeving waarin kinderen betekenisvol leren rekenen.

We werken doelgericht aan:

  • getallen en getalbegrip;
  • meten en meetkunde;
  • rekentaal;
  • rekenhoeken;
  • rekenprentenboeken.

Na elke bijeenkomst krijg je een praktijkopdracht: hoe werk je aan rekenen binnen een thema? Welke spellen zet je in? Welke rijke rekenvragen kun je stellen?

Opbrengst

Na de bijeenkomsten heb je meer inzicht in en kennis over uitdagend en effectief rekenonderwijs voor jonge kinderen.

Voor wie

Leraren groep 1-2, rekencoördinatoren, intern begeleiders, zorgcoördinatoren, kwaliteitscoördinatoren

Studiebelasting

Totaal: 10 uur
Aantal bijeenkomsten: 3
Duur per bijeenkomst: 2 uur

Aanmelden

De aanmelding voor schooljaar 2024-2025 is gestart. Bij minimaal zes deelnemers kan dit aanbod doorgang vinden. Meld je hier aan. Data en locatie in overleg.

Wil je dit aanbod liever incompany afnemen of als masterclass of begeleiding op maat? Dat kan. Neem contact op om jullie wensen te bespreken.