Vakdidactiek & vakinhoud: rekenen & wiskunde

Vakdidactiek & vakinhoud: rekenen & wiskunde

Samen versterken we het onderwijs in rekenen en wiskunde

Wil je dat alle kinderen in je groep sterke rekenvaardigheden ontwikkelen? Heb je vragen of sta je voor uitdagingen bij het geven van goed rekenonderwijs in al zijn aspecten? Onderwijsversterkers staat voor je klaar. We kunnen je op verschillende manieren ondersteunen. Zoals bij het formuleren van een beleid voor effectief rekenonderwijs. Daarmee leg je de basis voor kwalitatief goed onderwijs voor alle kinderen.

Ineke Bruning
Senior onderwijsversterker & Specialist basisvaardigheden

Methode rekenonderwijs afstemmen op behoeften

Goed rekenonderwijs staat los van de methode die je gebruikt. De methode is een handvat. Een kind dat sterk is in rekenen of wiskunde vraagt een andere aanpak dan een kind dat moeite heeft met de leerstof. Onze specialisten ondersteunen je om de methode waarmee jullie werken af te stemmen op de behoeften van de kinderen. En op wat voor jou en/of het team haalbaar en wenselijk is.

Ondersteuning op maat

We voeren persoonlijke gesprekken, denken mee en geven feedback, praktijkgerichte begeleiding en tips. We gaan altijd voor maatwerk, want iedere vraag, iedere situatie en ieder kind is uniek.

Wij kunnen jouw effectief rekenonderwijs onder meer versterken door:

  • het samen vormgeven van een duidelijke visie op reken-wiskunde;
  • het bewust leren inzetten van de rekenmodellen en leerlijnen;
  • het versterken van doelgericht werken en effectieve rekeninstructies;
  • het samen opzetten van een passend aanbod voor zwakke en sterke rekenaars;
  • inhoudelijke feedback centraal te stellen en resultaten te monitoren;
  • het invoeren of verbeteren van rekengesprekken.

Dit alles leidt tot het verbeteren van rekenresultaten.

Methoden

Ben je toe aan een nieuwe rekenmethode op jouw school? Maak een afspraak om ons Onderwijs Informatiecentrum (OIC) te bezoeken. Je kunt de verschillende methodes inzien en krijgt een onafhankelijke toelichting. Ook voor de implementatie van de methode kun je bij ons terecht.

Rekenproblemen en dyscalculie

Heeft een leerling moeite met leren en wil je een goed beeld krijgen van de rekenontwikkeling? Bij ons kun je terecht voor onderzoek naar rekenproblemen of dyscalculie.

Hoe kunnen we jouw team versterken bij onderwijs in rekenen en wiskunde?

Goed rekenonderwijs is altijd interactief

Je denkt met je leerlingen na over doelen: wat zie ik als jij dit doel hebt bereikt? Die doelen zet je zichtbaar neer voor het kind. Daarmee maak je doelen voor het kind tastbaar, vergroot je de betrokkenheid van het kind en versterk je het zelfvertrouwen: dit kan ik. Zo leren we kinderen niet alleen rekenen of wiskunde, maar zetten we ze ook in hun kracht. Benieuwd hoe wij jou kunnen versterken bij rekenonderwijs? Neem contact op.