Schoolkeuze/groepstesten

Schoolkeuze/groepstesten

Groepstesten voor inzicht en het beste (school)advies

Haalt deze leerling het beste uit zichzelf? Wat zijn de opties voor dit kind? Met onze groepstesten NIO en NSCCT krijg je een reëel beeld van de capaciteiten en mogelijkheden van een kind en kun je ouders/verzorgers gericht adviseren.

Claire Verwey
Psycholoog & Specialist schoolkeuze

De voordelen van afname door Onderwijsversterkers:

  • Adviesgesprek inbegrepen
   Bij het onderzoek is een adviesgesprek met een van onze orthopedagogen of psychologen inbegrepen. Samen kijken we naar de testresultaten, gegevens uit het leerlingvolgsysteem, werkhouding van de leerling en indruk van de leraar. Zo krijg je een gefundeerd en kansrijk (school)advies.
  • Alles volledig verzorgd
   Wij verzorgen de afname en verwerking van de test. Je kunt voorkeursweken opgeven voor het afnemen van de test.
  • Kwaliteit gegarandeerd
   Wij werken volgens de richtlijnen van het NVO en NIP. Een van onze orthopedagogen of psychologen zorgt ervoor dat de test goed wordt afgenomen en verwerkt.
  •  

  Welke testen zijn er?

  NIO

  De NIO (Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau) is een capaciteitentest voor kinderen in groep 7 & 8 (afname in groep 7 mogelijk vanaf april). Hiermee krijg je een goed beeld van de mogelijkheden van een leerling.

  NSCCT

  Wil je eerder weten wat een leerling in zijn mars heeft? Vanaf groep 4 kun je een NSCCT (Niet Schoolse Cognitieve Capaciteiten Test) laten uitvoeren. De NSCCT nemen we het hele jaar af. Met de testuitslagen kun je het onderwijs nog beter afstemmen op het kind.

  SON-R 6-40

  Heb je nieuwkomers of kinderen met ernstige dyslexie in de klas? Kies dan voor de SON-R 6-40. Deze intelligentietest kunnen we afnemen zonder gesproken of geschreven taal te gebruiken. Daarmee is de test heel geschikt voor leerlingen met taal- en spraakstoornissen, ernstige dyslexie of leerlingen die nog niet zo lang in Nederland wonen.