Vertrouwen in mijn eigen rekenkunnen

Vertrouwen in mijn eigen rekenkunnen

Uit onderzoek blijkt dat de mindset van de leraar (bij het vak rekenen) medebepalend is voor de (reken)resultaten van de groep. Heb jij voldoende vertrouwen in je eigen rekenkunnen?

Wat bijdraagt aan vertrouwen in het eigen handelen zijn kennis van het vak, de leerlijnen en nadenken over samenhang. Het gaat namelijk niet alleen om uitrekenen, maar ook om redeneren en combineren. Daarnaast is er maatschappelijke kennis nodig. Rekenonderwijs kan op verschillende manieren gegeven worden, maar het is de leraar in de klas die het verschil maakt.

Wil jij het verschil kunnen maken voor jouw leerlingen in het rekenonderwijs? Volg dan deze training.

Maaike Jonker
Specialist basisvaardigheden

Inhoud & opzet

Tijdens deze training oefen je met wat werkt in het rekenonderwijs en werk je aan de ontwikkeling van een growth mindset. Je versterkt je vakinhoudelijke en -didactische basis en je hebt kennis van de leerlijnen voor rekenen. Aansluiten op de onderwijsbehoeften van de leerlingen en actief uitdagen is de kern. Je eigen rekenkennis wordt versterkt in samenhang met de leerstof van de bovenbouw. Zo groeit je zelfvertrouwen.

Door middel van tussentijdse opdrachten verbind je de theorie met de praktijk.

Opbrengst

  • Je leert op basis van vertrouwen in het eigen kunnen, flexibel door de leerlijn rekenen gaan;
  • je versterkt je eigen rekenvaardigheid en gecijferdheid;
  • je krijgt bouwstenen om het rekenaanbod vorm te geven;
  • je krijgt handelingsgerichte inzichten, waarmee je je lessen sterker kan maken.

Voor wie

Leraren groep 5 t/m 8

Studiebelasting  

Totaal: 14 uur
Aantal bijeenkomsten: 4
Duur per bijeenkomst: 2 uur 

Aanmelden

De aanmelding voor schooljaar 2024-2025 is gestart. Bij minimaal zes deelnemers kan dit aanbod doorgang vinden. Meld je hier aan. Data en locatie in overleg.

Wil je dit aanbod liever afnemen als masterclass of als begeleiding op maat? Dat kan. Neem contact op om jullie wensen te bespreken.