Wat heeft de opleiding Middenmanagement I en II je gebracht?

“Ik vind het grote voordeel van deze opleiding dat hij heel praktisch is ingestoken. Je volgt de lessen samen met managers van andere scholen. Zo doe je niet alleen nieuwe kennis op, maar je ontdekt ook hoe het er ergens anders aan toegaat. Je leert met en van elkaar om het zo maar te zeggen. En wat je leert kun je direct op school in praktijk brengen. Je ervaringen bespreek je de volgende les met Ellen de Schiffart, de cursusleider, en je medecursisten. Zij geven je feedback waar je weer mee verder kan. Dan werkte voor mij heel goed. Ik vind Ellen een fijn persoon. Ze is rustig, duidelijk en prettig om mee samen te werken.

Wat leer je precies tijdens de opleiding?

“Als je start als bouwcoördinator heb je niet direct scherp wat er van je wordt verwacht. Tijdens de opleiding krijg je inzicht in je taken en je hoort wat op andere scholen gebruikelijk is. Bij ons op school was het MT bijvoorbeeld niet gewend om mee te denken over de formatie. Op de opleiding hoor je dan dat het heel normaal is dat het MT wel meedenkt over het formatieplaatje. Die informatie neem je dan weer mee naar je eigen school. Of je hebt het over het aantal uren dat je hebt om je taken uit te voeren. Sommige cursisten worden een dag uitgeroosterd voor managementtaken. Ik moet alles na schooltijd doen. Fijn om het daarover te hebben met collega-managers…

Ik heb ook veel over mezelf geleerd en de manier waarop ik op mensen reageer. Ik kan nogal direct zijn. Ik ontdekte wat die directheid met mensen doet en hoe ik anders kan reageren om dingen voor elkaar te krijgen. Die inzichten vond ik heel waardevol. Verder oefen je met verschillende vergadertechnieken en krijg je handige tools en tips.”

"Het is fijn en leerzaam om te sparren met collega’s van andere scholen."
Maaike Hink
Bouwcoördinator & MT-lid Ronduit Onderwijs

Is de opleiding goed te combineren met je werk?

“Ja prima. Je komt één keer in de maand drie uur bij elkaar en dan heb je nog een huiswerkopdracht, maar deze is makkelijk in te passen in je werk. Dus ja, een aanrader deze opleiding. Zowel voor startende managers als voor collega’s die al een tijdje meedraaien als MT-lid. Ook dan is het fijn en leerzaam om je kennis te verdiepen en te sparren met collega’s van andere scholen.”

Ben of word jij middenmanager in het onderwijs?

En wil je je kennis en vaardigheden versterken en verdiepen? Dan is de scholing Middenmanagement I en II iets voor jou. Zoek de gewenste opleiding in de Agenda en meld je direct aan. Of neem contact op met Ellen de Schiffart voor meer informatie.