Versterk je onderwijskennis en -vaardigheden

Ga je ook voor het beste onderwijs? Wil je je kennis en vaardigheden (van je team) verbeteren of actualiseren op het gebied van vakkennis en vakdidactiek? Onderwijsversterkers ondersteunt je met een gevarieerd scholingsaanbod en evenementen.

Scholing op inschrijving of incompany

Onderwijsprofessionals, schoolleiders en bestuurders kunnen zich individueel inschrijven voor een van de activiteiten hieronder. Wil je liever scholing op maat of incompany? Dat kan. We stemmen een activiteit dan speciaal af op jouw situatie, wensen, behoeften en locatie. Neem contact op voor de mogelijkheden via info@onderwijsversterkers.nl

Zoeken in aanbod

Zet hoogbegaafde kinderen in hun kracht

Meer- en hoogbegaafde kinderen hebben veel in hun mars. Wil je kinderen ondersteunen om hun denkvermogen en talenten optimaal te benutten? Wil je ze zo begeleiden dat ze groeien en zich kunnen blijven ontwikkelen? Dan is de scholing ‘BL!NK-UIT: leerpotentie aanpak verdiepen’ van Onderwijsversterkers iets voor jou!

Opbrengst

Je leert alles over de relatie tussen mindset en executieve functies en vaardigheden bij het meer- en hoogbegaafde kind. Je leert hoogbegaafde kinderen op maat te begeleiden en je krijgt handvatten om het geleerde toe te passen in de praktijk.

Voor wie

Begaafdheidscoördinatoren, intern begeleiders, leraren

Startdatum:

Ga voor het beste leesonderwijs

Ben of word je leescoördinator? Ga je voor goed leesonderwijs en wil je het beste uit jezelf, je collega’s en de leerlingen halen? Dan is de scholing ‘De leescoördinator versterkt!’ van Onderwijsversterkers iets voor jou.

Opbrengst

Je versterkt kennis en vaardigheden die je helpen bij je taak als leescoördinator. Daarnaast ontwikkel je een aanpak voor je eigen school.

Voor wie

Leraren en intern begeleiders

Startdatum:

Aan de slag met de methode Veilig leren lezen kim-versie

Wil jij kinderen in groep 3 graag enthousiasmeren voor lezen? En wil je daarbij het beste uit de methode halen zodat je gericht kunt inspelen op de behoeften van je leerlingen? Dan is de starttraining ‘Veilig leren lezen kim-versie’ van Onderwijsversterkers iets voor jou.

Opbrengst

Je leert de methode ‘Veilig leren lezen kim-versie’ slim toe te passen, zodat je leerlingen optimaal profijt hebben van de methode.

Voor wie?

Leraren van groep 3, intern begeleiders

Startdatum:

Haal het beste uit de methode Lijn 3

Wil je het beste uit de methode Lijn 3 halen, zodat je gericht kunt inspelen op de behoefte van je leerlingen? En wil je graag praktische handvatten? Dan is de ‘starttraining Lijn 3’ van Onderwijsversterkers iets voor jou.

Opbrengst

Je leert goed te werken met de taal-leesmethode Lijn 3, waardoor je leerlingen optimaal profijt hebben van de methode

Voor wie

Leraren van groep 3, intern begeleiders

Startdatum:

Verbeter je skills als middenmanager

Wil je je verdiepen en sterker worden in het ontwikkelen van beleid, begeleiden van collega’s en leidinggeven aan een team? Dan is de scholing ‘Middenmanagement I’ van Onderwijsversterkers iets voor jou!

Opbrengst

Je ontwikkelt vaardigheden om zelfstandig te functioneren als middenmanager in het onderwijs.

Voor wie

(Startende) bouwcoördinatoren, rekencoördinatoren, taalcoördinatoren, leraren met leidinggevende taken en ambities

Startdatum:

Verdiep en verbreed je kwaliteiten als middenmanager

Ben of word je middenmanager en wil je je kennis en vaardigheden versterken en verdiepen? Of heb je de scholing ‘Middenmanagement I’ gedaan en ben je klaar voor de volgende stap? Dan is ‘Middenmanagement II’ van Onderwijsversterkers iets voor jou!

Opbrengst

Je leert culturen herkennen en beïnvloeden en mensen aansturen met verschillende rollen en stijlen.

Voor wie

Deelnemers van Middenmanagement I, adjunct-directeuren, coördinatoren, intern begeleiders

Startdatum:

Geef kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong de beste start

Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong zijn soms lastig te herkennen. Wil je leren hoe je deze jonge kinderen de best mogelijke start geeft? En wil je praktische handvatten om daar met jouw onderwijs, activiteiten en begeleiding op in te spelen? Dan is de scholing ‘BL!NK-UIT: kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong’ van Onderwijsversterkers iets voor jou.

Opbrengst

Je leert hoe je jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong kunt herkennen en begeleiden en hoe je de kleuters passend onderwijs geeft.

Voor wie

(Onderbouw)leraren, onderbouwcoördinatoren, begaafdheidscoördinatoren, intern begeleiders

Startdatum: