Risico op een leesdip

Vooral kinderen die moeite hebben met lezen en spellen, lopen in de vakantie het risico om een achterstand op te lopen of te vergroten. Wist je dat uit onderzoek blijkt dat deze kinderen in de zomervakantie wel drie maanden achterstand op kunnen lopen? De zogenaamde leesdip. Na de vakantie moeten zij weer extra hard werken om hun leeftijdsgenootjes bij te benen.

Om de leesdip te voorkomen is veel lezen en bezig zijn met leesspelletjes in de vakantie belangrijk. Er zijn veel manieren om met lezen bezig te zijn. In het Whitepaper: Zomerlezen – De zomerdip voorbij staan veel leuke suggesties.

Download de boekenlijsten po

Met de boekenlijsten van Onderwijsversterkers kun je jouw leerlingen in de bibliotheek of de boekhandel de leukste boeken laten kiezen. Want veel lezen gaat beter met leuke boeken! Download de boekenlijsten door op de links te klikken:

Veel lezen, niveau omhoog, leesplezier (VNL)

Bovengenoemde boekenlijsten zijn onderdeel van het traject Stimuleer voortgezet technisch lezen met VNL. Wil je het voortgezet technisch lezen op jouw school zo vormgeven dat kinderen zin krijgen in lezen en hun leesprestaties omhoog gaan? Dan is dit traject iets voor jullie team. Neem contact op voor meer informatie.