Asgaard Saga is evidence based en evidence informed

De ontwikkelaars, Berkel-B en Hulan, combineren in Asgaard Saga de meest recente wetenschappelijke inzichten met jarenlange ervaring met dyslexiezorg. Het programma bevat alle bestanddelen die in het Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling (PDDB) 3.0 worden voorgeschreven voor een effectieve dyslexiebehandeling. Asgaard Saga sluit bovendien aan bij de belevingswereld van kinderen om leesplezier, leesmotivatie en het maken van leeskilometers te bevorderen.

Zo werkt Asgaard Saga

Asgaard Saga bestaat uit een online spel voor thuis en behandelsessies op locatie. De leerling helpt de bewoners van Asgaard en oefent zo zijn lees- en spellingsvaardigheden op een leuke en uitdagende manier. Dat heeft een positief effect op de leeskilometers. In de behandelsessies wordt de leerling nog altijd ondersteund door een van onze ervaren dyslexiebehandelaars om het proces op de leerling af te stemmen. Daarbij worden ook fysieke materialen ingezet.

Zo is de overstap georganiseerd

In de laatste week van de zomervakantie zijn al onze behandelaars geschoold in het gebruik van Asgaard Saga. De komende week ontvangen zij de materialen en stellen de kinderen en hun ouders/verzorgers persoonlijk op de hoogte.

We verwachten dat het proces voor leerkrachten en intern begeleiders goed te volgen is, omdat we  bij spelling bijvoorbeeld dezelfde leerlijnen als in het onderwijs volgen. We kijken er enorm naar uit om te starten met het nieuwe behandelprogramma.

Vragen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar Asgaard Saga? Bekijk dan dit filmpje of bezoek de website.

Heb je na het lezen en bekijken van deze informatie vragen? Neem dan contact op met de dyslexiebehandelaar van je leerling.

Onderwijsversterkers Dyslexietour Noord-Holland

In oktober, november en december 2024 organiseren wij een Dyslexietour! In een halfuur praten twee van onze dyslexiebehandelaars jouw team bij over onze aanpak en beantwoorden zij alle vragen die er leven. Lijkt dit je interessant en vind je het prettig als zij aansluiten in bijvoorbeeld een teamvergadering? Meld je school aan en we nemen contact op om een datum en tijd te prikken.