Een rijke rekenomgeving voor goed rekenen in de praktijk

Een rijke rekenomgeving voor goed rekenen in de praktijk

In een rijke rekenomgeving leren kinderen hun rekenkennis- en vaardigheden betekenisvol toe te passen in alledaagse situaties. Denk aan met geld rekenen, meten en klokkijken. Kinderen ervaren zo in de praktijk wat het nut is van rekenen en wiskunde. Maar wat is precies een rijke rekenomgeving en hoe ga je dan te werk? Onderwijsversterkers ondersteunt je met kennis, sprekende voorbeelden en praktijkgerichte tips.

Maaike Jonker
Specialist basisvaardigheden

Inhoud & opzet

In veel rekenmethoden komt het rekenen in de praktijk nogal fragmentarisch en geïsoleerd aan bod. Tijdens de bijeenkomsten gaan we rekenen en wiskunde koppelen aan alledaagse situaties. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: met geld rekenen, rekenen met de klok en op de rand van de krant, tabellen en grafieken. Je leert hoe je rekenactiviteiten kunt organiseren die aansluiten op de interesses van de leerlingen en je krijgt tips en tools om die activiteiten slim in te plannen. De rekenactiviteiten die we behandelen kun je eenvoudig afstemmen op de verschillende leerbehoeften van je leerlingen.

Opbrengst

Je verdiept je didactische kennis en je leert hoe je:

  • belangrijke leermomenten kunt versterken;
  • gericht kunt observeren;
  • inspeelt op de verschillende onderwijsbehoeften van je leerlingen;
  • activiteiten ontwikkelt die je rekenonderwijs ondersteunen;
  • met de leerlingen op je aanbod kunt reflecteren.

Voor wie

Leerkrachten groep 3 t/m 8, schoolteam PO

Training, masterclass of begeleiding op maat

Je kunt kiezen voor een training, een masterclass of begeleiding op maat. Neem contact op dan maken we een afspraak om jullie wensen en de mogelijkheden te bespreken.