Effectief schrijfonderwijs integreren in andere vakken

Effectief schrijfonderwijs integreren in andere vakken

Een goede schrijfvaardigheid stimuleert de cognitieve ontwikkeling en leesvaardigheid van een kind en is belangrijk om deel te nemen aan de maatschappij. Hoe maak je jouw leesonderwijs effectiever en motiveer je je leerlingen om goed te leren schrijven? Dat kan door schrijfonderwijs te integreren in andere vakken. Dan krijgt het schrijven meer betekenis en gaat het leven voor de leerlingen, wat resulteert in betere resultaten. Wil je daar meer over weten en heb je behoefte aan praktische tips en tools? Meld je dan aan voor de bijeenkomst Effectief schrijfonderwijs integreren in andere vakken.

Maaike Jonker
Specialist basisvaardigheden

Zorgen over schrijfvaardigheid

Het is geen geheim dat er zorgen zijn over het niveau van schrijfvaardigheid (stellen) van basisschoolleerlingen in Nederland (rapport Peil.Schrijfvaardigheid 2018-2019). In dit rapport lees je er meer over.

Inhoud & opzet

Tijdens de bijeenkomst bespreken we wat effectief schrijfonderwijs precies is en wat het belang is van feedback van leraren én klasgenoten. We laten zien hoe je het schrijfonderwijs onderdeel maakt van thematisch werken.

Opbrengst

  • Je kent de doelen voor het schrijfonderwijs;
  • je kent het schrijfproces;
  • je weet wat effectieve schrijfdidactiek is en hoe je die kunt inzetten in je groep;
  • je kent de mogelijkheden voor het beoordelen van schrijfvaardigheid en het geven van effectieve feedback op schrijfproducten;
  • je kent het belang van peerfeedback en weet hoe je deze kunt inzetten;
  • je hebt handvatten om het schrijfonderwijs te integreren in thematisch werken.

Voor wie

Leerkrachten, schoolteam PO

Studiebelasting  

Totaal: 2  uur
Aantal bijeenkomsten: 1

Aanmelden

De aanmelding voor schooljaar 2024-2025 is gestart. De bijeenkomsten gaan door bij minimaal zes deelnemers. Meld je hier aan. Data en locatie in overleg.

Bijeenkomst incompany voor je hele team?

Wil je deze bijeenkomst incompany volgen of als training of begeleiding op maat? Dat kan! Neem contact op dan maken we een afspraak om jullie wensen en de mogelijkheden te bespreken.