Onderwijs & ondersteuning

Onderwijs & ondersteuning

Soms heb je een leerling in de klas waarover je je zorgen maakt

Je maakt je zorgen over een kind in je klas. De leesontwikkeling blijft achter of het rekenen wil niet erg lukken. Of het gedrag van de leerling is opvallend. Het kind gedraagt zich druk en storend of juist stil en teruggetrokken. Er is al van alles geprobeerd en toch gaat het niet of nauwelijks beter met het kind. Dan staan de orthopedagogen en psychologen van Onderwijsversterkers voor je klaar. Zij ondersteunen je om leerlingen de juiste begeleiding te geven zodat ze kunnen groeien.

Karin de Wit
Senior onderwijsversterker / GZ-psycholoog & Specialist consultatieve leraarbegeleiding

Een greep uit ons aanbod:

De school als systeem

De leraar

Het kind

Ouders/verzorgers

Onze werkwijze

We werken volgens de werkwijze van consultatieve leerlingbegeleiding (CLB – Dr. Wim Meijer, 2000) en handelingsgerichte diagnostiek (HGD – Noëlle Pameijer, 2008)*. Samen met jou, de ouders en leerling gaan we op zoek naar antwoorden op de vragen:

  • wat weten we al?
  • wat willen we weten?
  • waarom willen we dat weten?

De antwoorden geven inzicht in de onderwijsbehoeften van de leerling, zodat we samen een plan van aanpak kunnen maken. De ondersteuning die we bieden hoeft geen lang of complex traject te zijn. Soms is een gesprek of een observatie in de klas al voldoende om weer verder te kunnen.

Wij zetten ons met hart en ziel in voor gelijke kansen voor álle leerlingen en ondersteunen je graag. Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op.